Monets hage

Hei!

For noen dager siden var jeg på besøk i Claude Monets hage i Giverny utenfor Paris. En fantastisk flott hage hvor han malte noen av hans mest kjente maleri. Det er absolutt verdt en tur hvis du har en dag å sette av. Her finner du huset han bodde i, og hagen hvor han hentet store deler av sin inspirasjon. De stiller dessverre ikke ut orginalbildene hans der, men mange av de kan du finne på Musee d’Orsay. :)

IMG_4048 IMG_4052 IMG_4055 IMG_4061 IMG_4067

Slottet i Versailles

I helgen  deltok jeg i et løp rundt slottet i Versailles. Jeg har som mål å komme meg i bedre form, og i tillegg var det en god grunn for meg til å få sett slottet. Løpet gikk i slottshagen, og det var et “prinsesseløp” som kun var åpent for kvinner.

Det var over 2000 som deltok og man kunne også vinne for beste kostyme. Vi vant dessverre ikke, men det vi hadde det veldig morsomt for det om.  :)

 

IMG_0633 IMG_0631 IMG_3814 IMG_3815

Rue de Rivoli

Hei alle sammen! I dag fikk jeg barnefri noen timer så da tok jeg turen til gaten som heter Rue de Rivoli. Det er en veldig kjekk handlegate med masse forskjellige kjente butikker. Herlig å få fri og litt tid for en selvtil å shoppe. :)

IMG_3749 IMG_3747

House of Norway

Hei! I dag gikk turen til det internasjonale universitetet i Paris, og det norske huset de har for studenter der. Jeg har hatt lyst veldig lenge å ta meg en titt, og se hvordan det ser ut. Det er utrolig fint der, og jeg angrer på at jeg ikke tok meg et semester her når jeg studerte..

Det er utrolig kult at de fleste land har sitt eget studenthus på campus. Det var skikkelig kjekt å gå rundt å se på de ulike husene, og ofte kan man gjette ganske godt hvilke hus som hører til hvilke land. Det norske huset så dessverre ikke så veldig spennende ut fra utsiden, men det var veldig kjekt å få sett det. Vi fikk også en liten omvisning på innsiden, og det var veldig artig.

Etterpå gikk turen videre til parken rett med siden av, og vi hadde en liten piknik. Så det har vært en utrolig fin dag så langt. Håper dere alle får en fin helg! :)IMG_3698IMG_3699  IMG_3700IMG_3706 IMG_3701  IMG_3737

Ut på tur

Hei! I dag har vi kost oss på tur rundt et av vannene som er i nærheten av Vincennes. Det har vært fantastisk vær i dag med langt over 20 grader. Så det var herlig å tilbringe tiden ute i noen timer. I morgen går turen til noen steder i Paris hvor jeg ikke har vært enda. Det gleder meg veldig til! :)

IMG_3682 IMG_3683 IMG_3691

Fra en ting til en annen…

Heisann!

I dag har jeg virkelig vært på tur i Paris, og dessverre ikke den morsomme måten der jeg bare har gått rundt og vært turist i egen by. I dag har blant annet jeg forsøkt å booke en dag for å gifte meg her i Frankrike.

Jeg hadde sjekket hvilke papirer som jeg måtte ha med meg både fra skattekontoret i Norge og hva vi trengte av franske papirer, men selvfølgelig var det noe vi manglet… Så da måtte jeg skynde meg avgårde til den norske ambassaden i nærheten av Champs-Elysees før den stengte for dagen (kl. 12(!)). Det var første gang jeg var der, men heldigvis var det lett å finne frem. :)

Deretter var det videre for delta på et møte i en privat barnehage ikke langt fra der vi bor. Å få barnehageplass i Frankrike er dessverre ikke mye lettere enn i Norge, men heldigvis har de mer enn ett opptak i året. Så vi lever fremdeles i håpet om at minsten kan få seg en plass fra høsten av. Det ble ikke noe spennende turer i dag, men fikk i hvertfall orden på en del ting som måtte på plass. :)

Rolig dag for både store og små

Hei alle sammen! I dag ble det en rolig dag på meg og minsten. Vi koste oss masse på en av de mange små lekeplassene i område og gikk og så på karusellen som er rett i nærheten av der vi bor. I Paris kan man finne mange slike karuseller som dette i de ulike bydelene, og de er ofte veldig gamle.

Den som ligger i nærheten av oss er over 100 år gammel og fremdeles i drift(!). De har tatt vare på den slik den opprinnelig var, og nesten alt er av tre. :)IMG_3456

 

Fra Champs-Élysées til Jardin des Tuileries

Heisann! I dag ble det en tur til Champs-Élysées og Jardin des Tuileries. Veldig fin tur med masse turister rundt meg. Det merkes at det er sesong for turister nå, og jeg var derfor veldig glad for at jeg kom meg tidlig avgårde. :)

På Champs-Élysées så mange restauranter og butikker til så det kan være verdt et besøk for de som liker å shoppe. Vi tok turen ned til Jardin des Tuileries. Veldig fin park. Spesielt nå når det er sommer og det er grønt og fint. Der er det masse uteresturanter. Så det er en perfekt plass å spise lunsj.

Det er også mange stoler og benker rundt omkring så man kan også ta med seg mat til parken for å spise.

IMG_3648 IMG_3654 IMG_3656 IMG_3641 IMG_3643

Parc du Luxembourg

Hei alle sammen! I dag hadde vi en utrolig fin dag i Paris i Parc du Luxembourg. Det er en veldig fin park der også blant annet Senatet i Frankrike hører til. Parken hører til 6. arrondissement (bydel) av Paris og var opprettet i starten av 1600-tallet.

Masse kjekke aktiviteter for barn. Lekeplasser, tennisbane, ponnier og ikke minst kan man seile med små båter på det lille vannet som er foran Senatet. Været var ikke helt på topp i dag, men vi koste oss mellom regnbyene. Håper dere har hatt en fin helg! :)IMG_3624 IMG_3618 IMG_3621 IMG_3611